top of page

Jornada 14: VIAJES BIDASOA ARASKI 28 - 37 ARTEPAN TOJU

ARTEPAN TOJUK BORROKATU ZUEN ARASKIREN AURKA IRABAZI ZUEN, BI TALDEEK ASKO HUTS EGIN ZUTEN PARTIDU BATEAN.

Tojuko neskek partiduko berrogei minutuetan zehar borrokatu zuen Araski baten aurka irabazi zuen. Urdinezko neskek partiduz jositako asteburua zuten eta larunbatean aurrez Calasanz taldea irabazi ostean, etorri ziren Lakua 03ra Araskiren kontra jokatzera.

Bi taldeek partidua motel hasi zuten. Lehenengo laurden honetan Araskik argi utzi zuen zertara nahi zuen jolastu, baina Tojufem-a deserosoago zegoela zirudien. Ondorioz, laurdena berdinduta amaitu zuen, 10-9ko markagailuarekin Araskiren alde.

Bigarren laurdenean, Tojuk erabaki hobeak hartzen eta erritmo gehiagoz jokatu zuen. Gainera, defentsako lanetan hobeto aritu zen, pase-lerroak igoz. Honela, Araskik soilik 5 puntu saskiratu zituen eta laurdena 5-11ko partzialarekin amaitu zen, 15-20 atsedenaldian.

Bigarren zatian gure neskak deskontzentratuta atera ziren, defentsa zein erasoko huts egiteak eginez eta Araskiri beste laurden bat irabazteko aukera emanez. Kasu honetan, laurdeneko partziala 11-7 izan zen eta aurreko laurdenean Tojuk irabazitako abantaila deuseztatu zuen. Laurden honek partidua guztiz berdindua uzten zuen eta azken laurdena partidua erabakitzeke hasi zen.

Momentu honetan, taldeak gogor ekin zion defentsako lanei. Tojuninek akatsek egiten jarraitu bazuten ere, haien nortasuna erakutsi zuten eta berdezko arerioak hamar minutuetan zehar saskiratzeko deseroso sentitzea lortu zuten. Laurden honetako partziala 2-10 izan zen, eta partidua 37-28 amaitu zen.

Saskibaloiz betetako asteburu baten ostean, soilik jardunaldi bat geratzen zaio Tojuri Final Fourra jokatu baino lehen. Azken jardunaldi honetan Tojuninak haien Semifinaletako arerioaren kontra jokatuko dute: beti garaitzeko zaila den Ekhi A. Partidu hau Final Four-a prestatzeko eta lanean jarraitzeko balioko du, sentsazio positiboak eskuratuz. Ostiral honetan 20:30-tan Samaniegon itxarongo zaitugu!

Toju GU, Toju GU, Toju GU GU GU!

EL ARTEPAN TOJU VENCE A UN CORREOSO ARASKI EN UN PARTIDO FALLÓN DE AMBOS EQUIPOS.

Las chicas del Toju vencieron el domingo contra un Araski que luchó durante los cuarenta minutos. Las celesetes tenían fin de semana completo de partidos, y acudían a Lakua 03 a enfrentarse a Araski, tras vencer a domicilio contra Calasanz el día anterior.

El partido desde un inicio comenzó lento por parte de ambos equipos. En este primer cuarto el Araski demostraba que tenía muy claro a qué quería jugar y el Tojufem parecía encontrarse más desubicado. Por tanto, el cuarto finalizó con total igualdad, con un marcador de 10-9 a favor del Araski.

En el segundo cuarto, el Toju empezó a jugar con algo más de criterio y ritmo en ataque. Además, subió las líneas de pase y consiguió dejar al Araski en únicamente 5 puntos en ese cuarto. Este periodo finalizaba con un parcial de 5-11, y el luminoso reflejaba al descanso un 15-20.

En la segunda parte el equipo salió algo desconcentrado, con claras lagunas defensivas y errores ofensivos que hacían que Araski volviera a ganar un cuarto con un parcial de 11-7 y redujera la ventaja. Este tercer cuarto pasó con más pena que gloría, y dejaba el partido igualado y por decidirse en el último cuarto.

Entonces llegó un cuarto cuarto en el equipo salió a morder y a achuchar. Las Tojuninas tiraron de carácter y a pesar de sus concurrentes fallos ofensivos, consiguieron que las rivales de verde no se encontraran cómodas de cara al aro durante estos últimos diez minutos. El parcial de este cuarto fue de 2-10, y el partido finalizaba con un 37-28.

Tras este fin de semana lleno de baloncesto, solo queda una jornada más antes de la Final Four. En esta última jornada el Tojufem se enfrenta contra su rival en Semifinales, el siempre difícil Ekhi A. Este partido valdrá para que el equipo siga trabajando de cara a la Final Four y vaya cogiendo sensaciones. ¡Os esperamos en Samaniego el viernes a las 20:30!

PARCIALES: (10-09); (5-11); (11-07); (02-10).